Land Van Playsantien
  • Wandelen

Winterwandelen 2022

16 januari tot 13 maart 2022 — Zoersel, Malle, Lille, Ranst, Zandhoven

Combineer jij je stevige winterwandeling het liefst met wat lekkers? Dan zijn onze winterwandelingen zeker iets voor jou! Kies jouw favoriete wandeling uit, of doe ze gewoon allemaal! Als je minstens drie van de vijf zondagen mee komt stappen, maak je kans op onder andere een cadeaubon voor een culinaire fietstocht voor twee personen (ter waarde van 80 euro). Da's de moeite! Een winterwandeling inclusief proevertjes kost je 6 euro. Inschrijven is verplicht en kan via de knop onderaan. LET OP: Dat kan telkens tot en met de woensdag voor de wandeling. We houden rekening met de op het moment van de wandeling geldende maatregelen.

Zandhoven - DEZE INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN

Langs Kempische bossen en veldwegen ontdek je de mooiste plekjes in de Pulderbossche heide. Trek je wandelschoenen aan, kom genieten van de winterse natuur en proeven van onze lokale proevertjes!
Kom winteren in de natuur
Zondag 16 januari
6 kilometer
Vrij vertrek tussen 11 en 14 uur aan LRV De Dennenruiters, Kleinheide 84a, 2242 Pulderbos
Meer info via 03 410 16 20 of toerisme@zandhoven.be
Deze route kan je jammer genoeg niet met een rolstoel of buggy doen
De inschrijvingen voor deze wandeling zijn afgesloten

Malle - DEZE INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN

De wandeling brengt je langs onverharde wegen en boerderijen, door de natuurlijke omgeving van voormalig kleiwinningsgebied. Een landschap gevormd door de kleiputten die lang geleden de in de buurt gelegen steenfabrieken van klei voorzagen. Door het groen ga je richting kasteelpark van Westmalle. Je passeert de boswachterswoning, kruist de Delftenbeek die de vijver en slotgracht van het kasteel voedt en bereikt zo de dreef die leidt naar de hoofdingang van het kasteel. Onderweg word je verwend met allerlei lekkers en bij terugkeer staat er een schuimende Trappist voor je klaar!
Op verkenning achter het kasteel van Westmalle
Zondag 6 februari
7,5 kilometer
Vrij vertrek tussen 11 en 14 uur aan het gemeenschapscentrum, Sint-Jozeflei 26, 2390 Malle
Meer info via 03 310 05 13 of toerisme@malle.be
Je kan deze route jammer genoeg niet met een buggy of rolstoel doen
Inschrijven kan tot en met woensdag 2 februari
Covid Safe Ticket verplicht

Zoersel - DEZE INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN

Liefde en verleiding zijn warme tegenpolen van de gure noorderwind, van sneeuw, regen en van de soms ijskoude wintermaand februari. Liefde van een partner, van goede vrienden en van familie doet enorm veel deugd. Toerisme Zoersel wil dat je eens extra van de liefde geniet en zorgt daarbij voor de verleiding met liefdevol bereide streekeigen producten, met winterlandschappen en verborgen hoekjes, waar de gemeente Halle-Zoersel zo rijk aan is. Echt een wandeling om te doen met al wie je lief of dierbaar is en om deze liefdes- en vriendschapsbanden aan te sterken en te genieten van winterse lekkernijen. Na de wandeling en de lekkernijen, kan je terug naar huis, gesterkt door de warmte van… Zoersel. Bij Ferme Neelke kunnen de kinderen genieten van een korte ezelwandeling. Gelieve daarvoor wel een mailtje te sturen naar toerisme.zoersel@gmail.com en de leeftijd van de kinderen te vermelden Nadien kan je nog heerlijk napraten bij een drankje en een pannenkoek ….
Liefde en verleiding in de natuur
Zondag 13 februari
8 kilometer (verkorting van 7 kilometer ook mogelijk)
Vrij vertrek tussen 11 en 14 uur aan zaal St.-Maarten, Lindedreef 18, 2980 Halle – Zoersel
Meer info via : toerisme.zoersel@gmail.com of 03 383 44 36
Deze route is jammer genoeg niet toegankelijk voor buggy's en rolstoelen
Inschrijven kan tot en met woensdag 9 februari, maar LET OP: er worden voor maximum 300 personen proevertjes voorzien. Snel inschrijven is dus de boodschap!
Covid Safe Ticket verplicht

Ranst - DEZE INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN

Je ontdekt tijdens deze wandeling het natuurschoon in Oelegem. Met een wandeling langs veld- en grindwegen en lekkere proevertjes onderweg is het volop genieten. De wandeling brengt je ook via een vlonderpad door het moerassig gebied van het Groot Schijn. Dit verhoogde wandelpad verbindt het Fort van Oelegem met het Provinciaal Groendomein Vrieselhof. Je zal bomkraters ontdekken die dateren uit WO II. Als je goed luistert bij de erfgoedpareltjes onderweg, hoor je dat de stilte spreekt over het bijzondere verleden in Oelegem.
In Oelegem zie je door het bos de bomen!
Zondag 27 februari
10 kilometer
vrij vertrek tussen 11 en 14 uur aan de parochiezaal, Venusstraat 10, 2520 Ranst (Oelegem) (Het is aan te raden om te voet of met de fiets naar het startpunt te komen, omdat het die dag ook Jaarmarkt is in Oelegem. Kom je toch met de auto? Dan kan je parkeren op de parking van Het Vrieselhof. )
Meer info via 03 470 68 33 of toerisme@ranst.be
Deze wandeling kan je gerust met een buggy of rolstoel doen
Inschrijven kan tot en met woensdag 23 februari, 19 uur
Covid Safe Ticket verplicht
Je krijgt de proevertjes in een zakje aan het begin van de wandeling. Het kan dus handig zijn om een rugzak mee te brengen om de proevertjes in te stoppen, zodat je ze niet heel de wandeling vast moet houden.

Lille - DEZE INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN

Lille in 2 woorden? Groene rust. Vertrekken doe je in recreatiedomein De Lilse Bergen. Nog niet bekend? Dan moet je het eerst even verkennen. Dan start je: volledig op de wandelknooppunten en bijna volledig onverhard. Het eerste deel zijn weiden, kale akkers, vergezichten, hier en daar een paard… Heksen en andere spannende figuren zijn nooit ver weg. De storende nabijheid van de E34 herinnert ons aan de realiteit. Je wandelt langs een heel oude krijger – de Achtzalighedenboom – hij draagt de sporen van vele veldslagen. Bij Lilse Golf & Country kan je onderuit zakken op het terras. En dan komen de bossen. Geregeld word je echt ondergedompeld – opgeslokt – door de bossen. Een unieke ervaring. Nog een opkikkertje onderweg, een stukje weg dubbel en in De Lilse Bergen wacht sfeer, muziek en een laatste proevertje.
Dolen door geurende dennenbossen
Zondag 13 maart
10 kilometer
vrij vertrek tussen 11 en 14 uur aan zaal De Eekhoorn, De Lilse Bergen, Strandweg Gierle, ingang aan parking 4
Meer info via vrijetijdsdienst@lille.be - lucvandeweerd@skynet.be
Je kan deze route jammer genoeg niet met een buggy of rolstoel doen
Inschrijven kan tot en met woensdag 9 maart
Covid Safe Ticket verplicht

Zie jij één van deze routes helemaal zitten en wil je graag reserveren? Doe dat dan zeker ten laatste de woensdag voor de wandeling die je wil doen via de knop hieronder.
Reserveren is verplicht, maar betalen doe je ter plekke. Onthoud zeker op welke naam je je tickets gereserveerd hebt om lange wachtrijen te vermijden.

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Waar is dat land?

Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel

Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle

info@landvanplaysantien.be03 310 05 13Contacteer ons

Wat doe je daar?

Ga je mee?

Achtervolg ons op social media…

©2021 Land van Playsantiën
BE0847235810
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design