Land Van Playsantien

Welkom in het Land van Playsantiën

Land van Playsantiën werd in 2005 opgericht door 5 gemeenten die de krachten wilden bundelen om samen sterkere toeristische initiatieven te kunnen lanceren. Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel organiseren zo jaarlijks onder andere een reeks winterwandelingen, een fietsdrieluik en culinaire fiets- en wandeltochten. 

Een samenwerking van

Lille

Lille bestaat uit de deelgemeenten Lille, Gierle, Poederlee en Wechelderzande. Je kan er onder andere een bezoekje brengen aan de graanwindmolen 'In stormen Sterk', de achtzalighedenboom, de Heggekapel en Hof d'Intere. Graag meer info? Neem dan een kijkje op de website van de gemeente Lille.

Malle

Malle bestaat uit de deelgemeenten Oostmalle en (je raadt het al) Westmalle. Naast de bekende Trappistenabdij kan je er ook een bezoekje brengen aan Kasteel De Renesse, de Tornadotoren of de Scherpenbergmolen. Lees je graag meer over het toerisme in Malle? Bezoek dan hun website via de knop hieronder.

Ranst

Ranst bestaat uit de deelgemeenten Ranst, Broechem, Oelegem en Emblem. Je kan er onder andere eens een kijkje nemen in de jachthaven, met de kinderen de Bieke De Bij fietstocht rijden of Kasteel Vrieselhof bezichtigen. Meer info vind je via de knop hieronder.

Zandhoven

Zandhoven bestaat uit de deelgemeenten Zandhoven, Pulderbos, Pulle, Viersel en Massenhoven. Bezoek hier zeker Het Bautersemhof en de molen van Pulderbos. Meer over Zandhoven lees je op hun website.

Zoersel

Zoersel bestaat uit de deelgemeenten Zoersel, Sint-Antonius en Halle. Bezoek er het toeristisch infopunt De Ster in het Lindepaviljoen, waar je ook de gebeeldhouwde Lindeboom kan bezichtigen, maak een wandeling in het prachtige Zoerselbos of spring eens binnen in het Diamantmuseum. Meer info via de knop hieronder.

Toeristische onthaalpoorten

Land van Playsantiën heeft niet enkel een overvloed aan prachtige natuur te bieden, maar ook verschillende toeristische bezienswaardigheden. Met de toeristische onthaalpoorten willen we de rijkdom van de regio ontsluiten voor haar inwoners en bezoekers. Met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling Europa starten we in 2021 met de uitwerking van de onthaalpoort aan het Lindepaviljoen in Zoersel en de onthaalpoort in Domein de Renesse in Malle. Dankzij de onthaalpoorten kan je op die twee plaatsen ook terecht voor een unieke belevenis buiten de openingsuren. Benieuwd naar wat we allemaal van plan zijn? Houd dan zeker deze pagina goed in de gaten en like Land van Playsantiën op Facebook om onze voortgang te kunnen volgen.

In het spoor van de stoomtram

Het Land van Playsantiën is in de ban van de stoomtram, die zo’n 130 jaar geleden de stad met de Kempen verbond. De stoomtram werd de inspiratiebron voor een promotiefilm en fietstochten om de toeristische trekpleisters in het hart van de Kempen in de kijker te zetten. Aan jou om het Land van Playsantiën te verkennen in het spoor van de stoomtram. Genoten van de film en goesting gekregen om op je fiets te springen? Je vindt de fietsroutes terug onderaan de pagina 'fietsen'. 

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Waar is dat land?

Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel

Gustaaf Peetersstraat 7
2520 Ranst

info@landvanplaysantien.be03 206 09 26Contacteer ons

Wat doe je daar?

Ga je mee?

Achtervolg ons op social media…

©2021 Land van Playsantiën
BE0847235810
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij