Land Van Playsantien

Toeristische onthaalpoorten tot het Land van Playsantiën

Land van Playsantiën heeft niet enkel een overvloed aan prachtige natuur te bieden, maar ook verschillende toeristische bezienswaardigheden. Met de toeristische onthaalpoorten willen we de rijkdom van de regio ontsluiten voor haar inwoners en bezoekers.

Met de steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling Europa starten we in 2021 met de uitwerking van de onthaalpoort aan het Lindepaviljoen in Zoersel en de onthaalpoort in Domein de Renesse in Malle. Dankzij de onthaalpoorten kan je op die twee plaatsen ook terecht voor een unieke belevenis buiten de openingsuren.

Onthaalpoort Zoersel - Lindepaviljoen

Het Lindepaviljoen in Zoersel kan nu ook bezocht worden buiten de reguliere openingsuren. Je kan er via een drukknop luisteren naar het verhaal van de lindeboom, je weg zoeken in een doolhof en heel wat informatie terugvinden op de infoborden die je op het domein terugvindt. Uitrusten kan aan de picknickbank in de mooie schuilhut die op het domein voorzien werd.

Ook binnenin het Lindepaviljoen werde heel wat veranderingen doorgevoerd. Zo kan je er de tentoonstelling 'en de boer... ploegde voort' gaan bezichtigen, waarbij impressies van het landbouwleven in Zoersel en omstreken getoond worden van 3 000 jaar geleden tot 1950. Je vindt er verschillende maquettes en 3D-scans terug, oude bronzen wapens, landkaarten en een fotomontage van het boerenleven van 1900 tot 1950.

De mascottes Warre en Lotte leiden je door de tentoonstelling, langs onder andere een supertoffe archeologenbak, magnetische puzzel en een maquette van een hoeve uit de ijzertijd die de kinderen zelf kunnen monteren en demonteren. Bovendien kunnen kinderen deelnemen aan een wedstrijd waarmee ze een leuke prijs kunnen winnen en zich verkleden in kledij van jaren geleden met echte klompen!

Zoerselaar Ivo Pauwels schreef een mooi kinderverhaal over de mensen die eeuwen geleden houtskool maakten in het Zoerselbos. Franky Michielsen illustreerde het verhaal. Het boekje met de titel "Surcele, een sprookje" is te koop voor de democratische prijs van €3. 

 

Onthaalpoort Malle- Domein De Renesse

In Malle werden er speelaanleidingen toegevoegd aan het speelbos in Domein De Renesse. Kinderen kunnen zich uitleven door op de natuurlijke spelelementen te klauteren. Vanaf september 2022 zullen er bovendien enkele wandelingen gelanceerd worden voor volwassenen en kinderen, waarbij de landbouwgeschiedenis van het domein op een speelse manier centraal staat. 

Meer info daarover volgt nog.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling Europa investeert in zijn platteland

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Waar is dat land?

Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel

Antwerpsesteenweg 246
2390 Malle

info@landvanplaysantien.be03 310 05 13Contacteer ons

Wat doe je daar?

Ga je mee?

Achtervolg ons op social media…

©2021 Land van Playsantiën
BE0847235810
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design