Land Van Playsantien
  • Fietsen, bezoeken, gezin

Orgelfietstochten

18 en 25 juni 2023 — Ranst, Zoersel, Zandhoven, Malle, Lille

Exclusieve orgelfietstochten in het Land van Playsantiën!

Ontdek de orgelfietstochten

Op 18 en 25 juni organiseert het Land van Playsantiën een orgelfietstocht door de gemeentes Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel. Het wordt een mix van een leuke fietstocht, mooie landschappen, een picknick in het groen en vooral mooie muziek gebracht door Jan Van Mol, een befaamd en internationaal bekend organist.

Zo brengen we zeer mooi klinkende orgels, die nu meestal weinig aan bod komen, weer in de belangstelling en dit met muziek aangepast aan het orgel.

De twee fietstochten doen telkens vier andere kerken aan met interessante en soms historische orgels. Je kan dus beide tochten rijden. Per orgel wordt een miniconcert en uitleg gegeven over het orgel en de kerk.

We doen de tocht per fiets, maar wie liever niet fietst of bij zeer slecht weer, kan men de tocht ook per auto doen. De tochten lopen over ca. 45 km en duren tot de late namiddag.

Praktisch :
We vertrekken telkens om 11 uur aan de Sint-Elisabethkerk in Zoersel (deelgemeente Zoersel), waar we eerst het historische en merkwaardige Pescheurorgel beluisteren. Daarna gaat het in groep naar de volgende afspraken.
Inschrijven en betalen vooraf, is noodzakelijk en kan tot één week voor de fietstocht (dus tot 11 juni voor de eerste tocht en tot 18 juni voor de tweede tocht). De deelnameprijs bedraagt € 15 (verzekering, folder met orgelbeschrijving en picknick zonder drank inbegrepen).

Schrijf in vanaf 20 mei en betaal tijdig, want het aantal personen is beperkt om veiligheidsredenen.

Voor die veiligheid vragen we ook een fluovestje en een fietshelm te dragen tijdens de tocht.

Hou ons in het oog!

Volg jij ons al op Facebook? Daar posten we onze laatste nieuwtjes en toffe foto's. Heb jij je camera bovengehaald onderweg in het Land van Playsantiën en zie jij graag jouw foto op onze Facebookpagina blinken? Bezorg hem dan aan ons via info@landvanplaysantien.be 

 

Of er graag elke maand op uit trekken in je mailbox? Laat dan hier je gegevens achter en abonneer je op onze nieuwsbrief.

Tot snel

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Waar is dat land?

Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel

Gustaaf Peetersstraat 7
2520 Ranst

info@landvanplaysantien.be03 310 05 13Contacteer ons

Wat doe je daar?

Ga je mee?

Achtervolg ons op social media…

©2021 Land van Playsantiën
BE0847235810
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringsite made by design