Land Van Playsantien
  • wandelen, geschiedenis

de Renesse-Salphenpad

— Malle

Start je wandeling in het prachtige kasteeldomein van de Renesse. In deze Engelse tuin ontdek je indrukwekkende bomen, prachtige vijvers en oude gebouwen. Het kasteel van de graven de Renesse vormt de blikvanger van het domein en vertelt de geschiedenis van Oostmalle. Vervolgens wandel je door ‘s Herenbos, het voormalige jachtterrein van de adellijke familie, dat aangeduid is als bosreservaat. De natuur bepaalt hier hoe het bos groeit en bloeit. Daarna kom je uit in het aloude Salphen. Dit afgelegen gehucht bestaat enkel uit boerderijen, waarvan sommige in typische Frankische langgevelstijl en is alom bekend om zijn folkloristische Salphenkermis.

Hou ons in het oog!

Volg jij ons al op Facebook? Daar posten we onze laatste nieuwtjes en toffe foto's. Heb jij je camera bovengehaald onderweg in het Land van Playsantiën en zie jij graag jouw foto op onze Facebookpagina blinken? Bezorg hem dan aan ons via info@landvanplaysantien.be 

 

Of er graag elke maand op uit trekken in je mailbox? Laat dan hier je gegevens achter en abonneer je op onze nieuwsbrief.

Tot snel

Direct mee met al onze nieuwtjes?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Waar is dat land?

Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel

Gustaaf Peetersstraat 7
2520 Ranst

info@landvanplaysantien.be03 206 09 26Contacteer ons

Wat doe je daar?

Ga je mee?

Achtervolg ons op social media…

©2021 Land van Playsantiën
BE0847235810
RPR Antwerpen
Privacy- & cookieverklaringin brand gezet door de maanstekerij