Met de stoomtram door het Land van Playsantiën

Filmopnames stoomtramfilm gaan van start

 

Ongeveer 130 jaar geleden veroverde de stoomtram de Kempen. Een nieuwe wereld ging open voor de Kempenaars. In plaats van uren met de kar naar de markten van de stad te trekken, konden de Kempenaars nu hun boter, melk, kaas,… naar de stad brengen met een veel grotere snelheid. Een enorme verbetering! En ook omgekeerd, geraakten veel materialen nu veel makkelijker in de Kempen. De stoomtram bracht welvaart, maar ook de eerste toeristen en kunstenaars mee.

 

Een film over de stoomtram

Het Land van Playsantiën, een toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel, heeft in het kader van een ruimer toeristisch project, aan Sandhills Studio, een Zandhovense creatieve studio, de opdracht gegeven om een film te maken over de stoomtram. In deze film, die uiteindelijk ongeveer 20 minuten zal duren, wordt de stoomtram en verschillende Kempense locaties, in beeld gebracht zoals het er ongeveer 100 jaar geleden uitzag. Ook worden de toeristische locaties in hun huidige vorm getoond.

 

Wil je de filmmakers aan het werk zien?

Dat kan! Op zaterdag 13 april om 10.00 uur is de filmploeg aan het werk aan het Boshuisje in Zoersel. Je bent welkom om hen aan het werk te zien en vragen te stellen. Vanaf 11.00 uur vragen we om de set te verlaten, zodat de filmmakers geconcentreerd verder kunnen werken.

 

Blijf op de hoogte over dit project!

Wil je op de hoogte blijven over dit project en de volgende activiteiten? Schrijf je dan in op de digitale nieuwsbrief van het Land van Playsantiën door een mailtje te sturen naar info@landvanplaysantien.be.

 

Wil je meer weten over het project over de stoomtram?

Meer informatie: www.landvanplaysantien.be, 03 310 05 14 of info@landvanplaysantien.be

 

Meer informatie over Sandhills Studio: www.sandhillsstudio.com, info@sandhillsstudio.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s