Culinair wandelen

Van 27 oktober 2017 tot en met 15 april 2018

Geniet van een culinaire wandeling in het Land van Playsantiën. Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel verwelkomen je graag voor overheerlijke wandeltochten. In enkele van hun beste HoReCa-zaken krijg je een smaakvol voor-, hoofd- en nagerecht voorgeschoteld. Tijdens deze wandelingen maak je kennis met de prachtige omgeving.

 

Je kan online, telefonisch (03 310 05 14) of via mail (info@landvanplaysantien.be) reserveren.

 

De Scherpenbergmolen blaast 175 kaarsjes uit! (Malle)

9.5 km

Route mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag

 

De Scherpenbergmolen van Westmalle blaast 175 kaarsjes uit! Deze moedige windreus doorstaat storm en regen, en dit al 175 jaar. Nog steeds maalt deze molen trots graan, nu eerder om het ingenieus mechanisme te laten zien aan bezoekers (de molen is open op zondagen tussen 13.00 en 17.00 uur) Op je wandeling kom je deze prachtige molen tegen, gelegen op het domein Scherpenbergmolen. Neem zeker even tijd om te genieten van dit prachtig stuk erfgoed op deze mooie locatie.

 

Voorgerecht
Taeymans Espressobar – Antwerpsesteenweg 226, 2390 Malle
Hongaarse goulashsoep met broodje

Hoofdgerecht
Bij ons… in Malle , Antwerpsesteenweg 469, 2390 Malle, http://www.bijonsinmalle.be/
Steak met peper- of champignonsaus, slaatje en frietjes

Nagerecht
Taeymans Espressobar – Antwerpsesteenweg 226, 2390 Malle
Warm appelgebak met ijs

 

 

Ontdek het ‘Keutelsteegje’ in Oelegem (Ranst)

12 km

Route mogelijk op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

Landelijke wegen hebben in het Nederlands veel benamingen: trage wegen, kerkwegeltjes,… Ze hebben allemaal hun eigen geschiedenis. Sommige van deze paden stammen terug uit de tijd van de Romeinen. Iedere weg had zijn eigen functie: verbindingen tussen dorpskernen (kerkwegels), doorgangen voor landbouwers (karrensporen), wegen die werden gebruikt om boten voort te slepen (jaag- en dijkpaden op oeverstroken) of verdwenen trein- en tramverbindingen. Ze verwijzen naar de activiteiten die er in het verleden plaatsvonden (zoals smokkelwegen). Deze wegen leiden langs rustige plekjes in de natuur, langs de velden en akkers, of rond de dorpskern. Ook in Oelegem hebben deze kleine wegen een toenemende aantrekkingskracht en vormen ze een troef om deze landelijke gemeente te verkennen. Zo passeer je onderweg langs het Keutelsteegje, het Jeneversteegje, het Pastorijpad en vele andere wegeltjes, elk met hun eigen anekdotes. Op je terugweg passeer je langs de Antitankgracht, die dateert uit de periode vlak voor de Tweede Wereldoorlog.

Voorgerecht
De Linde – Kerkhoflei 2, 2520 Oelegem, http://delinde-oelegem.be/
Soep met brood

Hoofdgerecht
De Leeuw –  Torenplein 14, 2520 Oelegem, www.brasseriedeleeuw.be
Gepaneerde koolvisblokjes met tomatensla, puree en verse tartaarsaus of vol-au-vent met frietjes of kroketjes en garnituur

Nagerecht
Den Bol – Zandhovensteenweg 1, 2520 Oelegem, www.den-bol.be
Appelbeignets of wafel met slagroom

Winterse sferen tussen kanaal en kasteel (Zandhoven)

8 km

Route mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag

 

Je vertrekt aan restaurant het Renteniershuis, hier word je verrast met een pittig voorgerecht. Vandaar wandel je via de knooppunten richting Zandhoven. Onderweg geniet je van prachtige winterse taferelen. In Massenhoven vertroetelt Restaurant Adria je met een heerlijk hoofdgerecht. De wandeling gaat verder via het prachtige dorpje Massenhoven met zijn mooie dorpskern en gezellige buurtwegeltjes. Onderweg passeer je ijssalon Anna & Emiel waar je nog lekker kan smullen van een heerlijke pannenkoek en een lekker tasje koffie of thee. Het laatste stuk van deze wandeling loopt lans de dijken van Massenhoven en Viersel om dan te eindigen aan de parking van het Renteniershuis.

 

Voorgerecht
Renteniershuis – Dijkstraat 14, 2240 Viersel, www.renteniershuis.be
Kroketje van brie de meaux met garnituur

Hoofdgerecht
Restaurant Adria – Liersebaan 157, 2240 Zandhoven, http://restaurantadria.be/
Kip op vier verschillende manieren met rijst, groenten en patatjes

Nagerecht
Ijssalon Massenhoven: Anna & Emiel – Kerkstraat 52A, 2240 Massenhoven
Twee pannenkoeken met een tas koffie of thee

 

 

Gezond genieten in Halle (Zoersel)

12.5 km

Route mogelijk op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

We kunnen niet genoeg krijgen van de Halse bossen en de mooie Schijnvallei en we gaan dus ook dit jaar weer wandelen in Halle. We vinden er de mooiste plaatsjes van de streek terug. Ooit kwamen bekende schilders uit Antwerpen naar Halle om deze streek te schilderen. Ze logeerden in Ploeg Halle en op Liefkenshoek. De stoomtram bracht ook zieken mee die in de gezonde lucht van de Halse bossen genezing zochten voor hun longziekte. Zij waren de voorbodes van de wandelaars en de fietsers die nu deze bossen opzoeken.
Wie hier wandelt geniet met al zijn zintuigen en wordt er ook gezond van! Onderweg zien we de grote vijver rond het Fort van Oelegem, waar vleermuizen de plaats ingenomen hebben van soldaten en waar allerlei watervogels mooie balletten uitvoeren. Ook het mooie park van Halle met zijn kasteel slaan we niet over. Het mooie kerkje van Halle ligt in de buurt van ons startpunt. In beide horecazaken kunnen we opwarmen en de nodige reserves opdoen voor de rest van de tocht.

Voorgerecht
De Sjoks – Halledorp 142, 2980 Halle-Zoersel, www.desjoks.be
Kaaskroketjes of tomatenroomsoep met balletjes

Hoofdgerecht
De Castelijnshoeve – Kasteeldreef 52, 2980 Halle-Zoersel, www.decastelijnshoeve.be
Varkenswangetjes met trappistenbier en frietjes

Nagerecht
De Sjoks – Halledorp 142, 2980 Halle-Zoersel, www.desjoks.be
Pannacotta met frambozencoulis

 

 

 

Praktisch:

  • Reserveren is verplicht: reserveren doe je via de hoofdzetel van het Land van Playsantiën op 03 310 05 13, via de website of via info@landvanplaysantien.be
  • Reserveren minimum 2 dagen op voorhand, voor groepen (vanaf 10 personen) minimum 10 dagen op voorhand
  • Bedrag storten op BE69 0688 9433 5478
  • Kostprijs: € 29 per persoon
  • Je ontvangt een boekje met de route en vertrekplaats
  • Vertrek steeds tussen 10.00 en 12.00 uur
  • Drank is niet inbegrepen en reken je ter plaatse af

 

Reserveer online een plekje!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s