Eten met ‘koninklijke’ streken

Proef en geniet van culinair erfgoed met een croontje in het Croonhof (Zandhoven). We schotelen je graag gerechten voor met ‘croontjes’allures, bereid volgens de culinaire regels van toen. Niet de klassiekers met een croontje, zoals pomme duchesse of bouchée à la reine maar minder bekende Koninklijke gerechten zullen op je bord terecht komen.

Wat staat er op het ‘royaal’ menu?

Aperitief
Aperitief met een kroontje vergezeld van amuse van Carpaccio Coquille Saint-Jacques met parmezaan

Voorgerecht
Consommé de volaille au tapioca (1856: Leopold I in Mons)

Hoofdgerecht
Haasje van jonge reebok met boschampignons, appeltjes met kastanje-knolselderpuree (1999: Huwelijk prins Filip)
of
Zalmfilet met Anna aardappel en frisse ravigotesaus (1867: Paleis Laken)

Dessert
Parfact Glacé (1904: Prins Albert I)

Praktisch

Vrijdag 20 oktober om 19.00 uur
Brasserie Croonhof, Amelbergastraat 17, 2240 Zandhoven
Kostprijs: 44,00 EUR (drank ter plaatse af te rekenen)

Reserveer een plaatsje bij het Land van Playsantiën (Antwerpsesteenweg 246, 2390 Malle, 03 310 05 14, info@landvanplaysantien.be).
Op voorhand reserveren is verplicht en doe je ten laatste op 6 oktober. Vermeld bij je reservatie zeker of je vis of vlees wenst als hoofdgerecht.
Na je reservatie schrijf je het inschrijvingsgeld over op rekeningnummer BE69 0688 9433 5478.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s