Culinair wandelen

Geniet van een culinaire wandeling in het Land van Playsantiën. Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel verwelkomen je graag voor overheerlijke wandeltochten. In enkele van hun beste HoReCa-zaken krijg je een smaakvol voor-, hoofd- en nagerecht voorgeschoteld. Tijdens deze wandelingen maak je kennis met de prachtige omgeving.

Bekijk hier de flyer.

 

Lille

Op wandel met de hertog

12,5 km

Vanuit het historisch-pittoreske centrum van Gierle waar Louis Neefs minzaam naar zijn geboortedorp kijkt, maak je een flinke tocht naar het Grotenhout: 300 ha groot oud bos met een ongemeen rijke geschiedenis. In de 14e eeuw kwamen de hertogen van Brabant hier jagen. Tussen de majestueuze bomen hangt nog die sfeer. Eerst ben je langs de kronkelende Aa gestapt. Misschien is een haas, reiger of fazant in paniek gevlucht. Als je meer tijd hebt, moet je eens rond de grote plas in het Grotenhout wandelen. Reeën en vele soorten vleermuizen en broedvogels die houden van oude bomen met vele holtes, zijn hier thuis. Verder doorsnijden rustige weggetjes weidse akkers in alle kleuren. Het echte Kempense platteland.

 

Voorgerecht Café Vennehof – Vennestraat 49, 2275 Lille Soepje volgens de buitentemperatuur en humeur van de chef

Hoofdgerecht Brasserie Het Laar – Beersebaan 136, 2275 Lille Steak met groentjes, sausje en aardappelgerecht  naar keuze

Nagerecht Café De Valk – Kloosterstraat 90, 2275 Lille Appelstrudel of gebak van de dag

 

Route mogelijk op vrijdag, zaterdag of zondag

 

Malle

Tornado treft Oostmalle

9.5 km

In 2017 zal het 50 jaar geleden zijn dat een tornado het dorpscentrum van Oostmalle in puin herschiep. Om dit te herdenken, wandelen we onder andere door het dorpscentrum. Foto’s van hoe het dorp er 50 jaar geleden uitzag, vind je terug op www.toerisme-malle.be. Daarnaast ontdek je nog verborgen plekjes in Oostmalle, je passeert weidse velden, maar ontdekt ook het bos en wandelt langs het ’s Heerenbos en door het kasteeldomein de Renesse.

 

Voorgerecht De Regenboog – Hoogstraatsebaan 102, 2390 Malle, www.deregenboogmalle.be Slaatje met Westmalle trappistenkaas, spekreepjes en appel of koninginnehapje geserveerd met brood

Hoofdgerecht Salpho, Salphensebaan 1, 2390 Malle, www.salpho.be   Steak met koude of warme groenten en saus naar keuze of tongrolletjes met witte wijnsaus of varkenshaasje met boontjes en champignonroomsaus, puree, frietjes of kroketten (naar keuze)

Nagerecht Den Dobbele Pater –  Merksplassebaan 50, 2390 Malle, http://www.dendobbelepater.be Pannenkoeken met suiker

Route mogelijk op zondag

 

Ranst

Van kasteel tot brouwerij

8,2 km

In de nabijheid van de E34 kan je genieten van het pittoreske Oelegem, een deelgemeente van Ranst. Bewonder onderweg zeker het majestueuze kasteeldomein Vrieselhof in neo-Vlaamse renaissancestijl. Dit provinciaal domein is gelegen in de vallei van het Groot Schijn. Diverse biotopen zorgen voor een gevarieerd landschap doorheen de seizoenen.

Het voormalige koetshuis (de Remise) van het kasteel Vrieselhof verzorgt het voor- en nagerecht. De ideale stek om te lunchen is de voormalige brouwerij ‘den Bol’ (1688), centraal gelegen in Oelegem.

Op de wandeling passeer je ook langs de Antwerpse Antitankgracht. Deze gracht werd aangelegd tussen 1937 en 1939 als een militair bouwwerk. Dit gebied is geëvolueerd naar een groot natuurgebied van dieren en planten. In de onmiddellijke nabijheid van de gracht vind je ook nog forten en bunkers en allerhande bouwwerken die destijds een militair doel dienden.

Combineer deze prachtige wandeling met volgende Kempense gerechten en je zal Oelegem met zijn rijke verleden voor altijd blijven herinneren!

Voorgerecht De Remise – Schildesteenweg 97, 2520 Oelegem, remise-oelegem.be Beuling met wortelstoemp of vegetarische quiche

Hoofdgerecht Brasserie Den Bol –  Zandhovensesteenweg 1, 2520 Oelegem, www.den-bol.be Stoofvlees met frietjes en witloofsla of Vispan van de chef met puree (diverse soorten vis met kreeftenroomsaus)

Nagerecht De Remise – Schildesteenweg 97, 2520 Oelegem Warme appeltaart
Route mogelijk op vrijdag, zaterdag en zondag

 

Zandhoven

Culinair op stap in het landelijke Zandhoven

10.5 km

Tijdens de culinaire wandeling in Zandhoven geniet je van het mooie landschap in de gemeente.

De wandeling brengt je langs heirbanen, kastelen, veldwegen en gezellige dorpspleintjes. In het centrum van Zandhoven begin je aan het menu met het voorgerecht in taverne Croonhof.

Na een klein uurtje stappen arriveer je in restaurant ’t Renteniershuis in Viersel. Daar verwelkomen ze je met een heerlijk hoofdgerecht. Daarna is het weer tijd om een flinke stap te zetten. Eerst wandel je langs De Voort richting het dorp van Pulderbos om aansluitend via een veldweg terug naar Zandhoven te keren.  In Het Koffieboontje sluit je af met een lekkere tas koffie met gebak en kan je nog gezellig napraten !

 

Voorgerecht: Croonhof – Amelbergastraat 17-19, 2240 Zandhoven, http://www.croonhof.com Rundscarpaccio

Hoofdgerecht ‘t Renteniershuis – Dijkstraat 14, 2240 Viersel, www.renteniershuis.be Varkenswangetjes bereid met Trappist

Nagerecht Het Koffieboontje – Amelbergastraat 35, 2240 Zandhoven, http://www.hetkoffieboontje-zandhoven.be Kop koffie met pannenkoek

Route mogelijk op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

Zoersel

Tafelen en struinen in de Halse bossen

11 km

Tijdens deze wandeling tonen we het mooiste van wat Halle (Zoersel) te bieden heeft: een super groene streek, een mooi kasteel en een gezellig kasteelpark, een zeer landelijk en groot bosgebied in de vallei van het Groot Schijn, een mooi ogend kapelletje en vele landschappen die in het begin van de vorige eeuw vele Antwerpse schilders inspireerden. We wandelen langs oude belangrijke wegen tussen Breda en Lier en Halle en Antwerpen die nu totaal in onbruik zijn geraakt. Die wegen tonen het mooiste van wat er aan flora en fauna te zien is. We snuiven de frisse gezonde lucht op van de Kempense bossen die in diezelfde vorige eeuw zoveel mensen aantrokken om genezing te bekomen van allerlei ziektes. We gaan volop in de voetstappen van Hendrik Conscience en Alice Nahon.

Voor de gerechten kozen we de beste streekgebonden producten en winterbereidingen uit het Land van Playsantiën. Zowel op gastronomisch gebied, als wat betreft natuurbeleving een absolute aanrader.

Voorgerecht De Castelijnshoeve – Kasteeldreef 52, 2980 Halle-Zoersel, http://www.decastelijnshoeve.be Wildkroketje met krokant witloofslaatje en uiencompote

Hoofdgerecht De Sjoks – Halledorp 142, 2980 Halle-Zoersel, www.desjoks.be Witloof met kaas en hesp in de oven

Nagerecht De Castelijnshoeve – Kasteeldreef 52, 2980 Halle-Zoersel, www.decastelijnshoeve.be Appelgebakje met karamel, beurre salé, crumble en vanilleroomijs

Route mogelijk op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag

 

 

Praktisch:

– reserveren verplicht: reserveren doe je via de hoofdzetel van het Land van Playsantiën op 03 310 05 13, via de website of via info@landvanplaysantien.be

Reserveren minimum 2 dagen op voorhand, voor groepen (vanaf 10 personen) minimum 10 dagen op voorhand

Bedrag storten op BE69 0688 9433 5478

Kostprijs: € 29 per persoon

Je ontvangt een boekje met de route en vertrekplaats

Vertrek steeds tussen 10.00 en 12.00 uur

Drank is niet inbegrepen en reken je ter plaatse af

Advertenties

One thought on “Culinair wandelen

  1. Pingback: Culinair wandelen - VTZ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s